تجهیزات مورد نیاز برای ارتباط رادیویی

تجهیزات مورد نیاز برای ارتباط رادیویی

فناوری‌های جدید امکان اتصال اینترنت در فضای گسترده را به کاربران داده اند. فضاهایی که تا قبل از این باید چندین متر کابل کشیده می‌شدند تا امکان استفاده از اینترنت داشته باشند، این روزها با ارتباط رادیویی یا رادیو وایرلس ممکن شده اند. تجهیزات خوبی برای ارتباط رادیویی در بازار هست که به راحتی می‌توانیم از طریق آنها، یک رادیو وایرلس با کیفیت و مناسب تهیه کنیم. تجهیزات رادیو وایرلس نوعی تجهیزات شبکه به حساب می‌آیند که برای فاصله‌های طولانی به کار می‌روند. حتی در یک ساختمان بزرگ، می‌توان به جای سیم کشی کردن، از رادیو وایرلس استفاده کرد.

تجهیزات شبکه برای ارتباط رادیویی شامل رادیو وایرلس، آنتن جداگانه، روتر و اکسس پوینت و تجهیزات داخلی شبکه هستند. با توجه به نیاز و میزان سرعت مورد نیاز کاربر، این تجهیزات می توانند با کیفیت و مدل متفاوتی تهیه بشوند.

تجهیزات لازم برای رادیو وایرلس

خود رادیو وایرلس، نوعی تجهیزات شبکه به حساب می‌آید که انتقال اطلاعات را بین فاصله‌های طولانی ممکن می‌کند. در فضاهایی که نیاز باشد اینترنت را در سطح گسترده ارسال کنیم، از رادیو وایرلس استفاده می‌شود. فاصله بین دو شعبه از بانک، نمایشگاه‌ها، پارک و کافه، شرکت‌های بزرگ و چند طبقه، همگی جزو مصرف کنندگان تجهیزات رادیویی هستند. هر کدام از این‌ها که فاصله ای بیشتر از پانصد متر داشته باشند، به این تجهیزات نیاز پیدا خواهند کرد.

تجهیزات رادیو وایرلس معمولاً هزینه بالایی برای کاربر خواهند داشت. اما وقتی کنار هزینه ای که برای کابل کشی و تجهیزات فیزیکی گذاشته می‌شود، مقرون به صرفه است. تحقیق و بررسی در مورد تجهیزات مورد نیاز برای ارتباط رادیویی، به شما کمک می‌کند که مناسب ترین امکانات را برای نیاز خودتان تهیه کنید.

رادیو وایرلس یا ارتباط رادیویی چیست؟

رادیو وایرلس امکان جابجایی دیتاها و اطلاعات را در فاصله‌های طولانی به کاربر می‌دهد. این انتقال از طریق امواج رادیویی به دست می‌آید و به صورت نقطه به نقطه PTP یا نقطه به چندنقطه PTMP ایجاد می‌شود. رادیوهایی که دارای آنتن یکپارچه باشند مثل STX نیازی به خرید آنتن جداگانه ندارند. در ازای این آنتن یکپارچه، حجم و پهنای باند کمتری را هم حمایت می‌کنند. اما اگر آنتن جداگانه برای تجهیزات ارتباط رادیویی تهیه کنید، پهنای باند تا سه برابر افزایش پیدا می‌کند.

عوامل تعیین کننده در انتخاب

فاصله بین دو نقطه، شلوغ بودن فضای بین دو محل و همچنین تعداد کاربرانی که از اینترنت استفاده می‌کنند به همراه حجم مورد نیاز، در انتخاب تجهیزاتی مثل آنتن، نقش حیاتی دارند. این عوامل را باید تک به تک بررسی کنیم تا به انتخاب درست برسیم.

فاصله بین دو نقطه: در شرایط آزمایشگاهی، برای فاصله‌های کمتر از ده کیلومتر می‌توانیم از تجهیزات رادیویی با آنتن یکپارچه استفاده کنیم. اما بهتر است وقتی نزدیک به ده کیلومتر فاصله داریم، روی شرایط ازمایشگاهی حساب نکنیم.

شلوغ و خلوت بودن فضا: معمولاً وقتی ساختمان‌های بلند بین دو نقطه وجود دارند یا موانع فیزیکی دیگری هستند، باید تجهیزات را کمی قدرتمندتر تهیه کرد.

تعداد کاربران: حجم و پهنای باند مورد نیاز به تعداد کاربران وابسته است. البته کاربران کمی هم می‌توانند با انتقال اطلاعات بالا، نیاز بیشتر به تجهیزات رادیو وایرلس داشته باشند.

کاربردهای رادیو وایرلس

بدون این تجهیزات رادیویی و رادیو وایرلس‌ها، امکان انتقال دیتا در فاصله‌های طولانی، کار مشکلی بود. سیم کشی، آنتن‌دهی، تجهیزات انتقال اینترنت برای دو شعبه از شرکت که فاصله ای طولانی با هم داشتند، هزینه‌های زیادی در بر داشت. تعمیرات در هر کدام از بخش‌ها، می‌توانست زمان و هزینه زیادی بگیرد.

محصول مرتبط  چگونه به وای‌فای وصل شویم

ورود رادیو وایرلس باعث شد که انتقال و جابجایی اطلاعات و دیتاها، سرعت بیشتری بگیرد. با تهیه تجهیزات رادیویی، انتقال دیتا در فاصله زیادی، بدون هیچ کابل کشی و تغییرات در ساختمان امکان پذیر می‌شد. در سازمان‌ها و موسسات بزرگ، تجهیزات رادیویی کاربرد زیادی دارد و علاوه بر انتقال فایل‌ها، امکان کنترل از راه دور در ساختمان را نیز به کاربران می‌دهد.

انواع رادیو وایرلس

قبل از تصمیم گیری برای راه اندازی رادیو وایرلس، بهتر است در مورد نوع آن تصمیم بگیریم. رادیوی Indoor و رادیوی outdoor هر کدام با توجه به محل نصبشان، تجهیزات متفاوتی نیاز دارند. محیط‌های باز مثل نمایشگاه‌ها و پارک‌ها، نیاز به رادیوی خارجی دارند و سازمان‌هایی که انتقال اطلاعات بین مکان‌های کوچک و داخلی است، از رادیوی داخلی استفاده می‌کنند.

هر کدام نقطه مقابل دیگری هستند و تجهیزات رادیویی متفاوتی هم دارند. امواج رادیوی indoor کوتاه تر از مدل outdoor هستند و در نتیجه در فضای باز، کارایی ندارند.

دسته بندی کاربران رادیو وایرلس

بعد از تعیین کردن محل قرار گیری رادیو، باید به فکر تجهیزاتش باشیم. با توجه به نوع کاربری، تجهیزات متفاوتی هم نیاز داریم. کاربران به سه دسته تقسیم می‌شوند:

کابران خانگی، که شامل ساختمان‌های تک واحدی یا چند واحدی هستند و سرعتی در محدوده بین 4 تا 12 مگ نیاز دارند.

کاربران تجاری که شرکت‌های کوچک و متوسط هستند. بازه دریافت اینترنت برای این کاربران، بین ده تا بیست مگ دسته بندی می‌شوند.

کاربران حرفه ای که شرکت‌های بزرگ و چندین طبقه، هتل‌ها و سازمان‌ها هستند. این کاربران، بین 30 تا 50 مگ اینترنت دریافت می‌کنند.

تجهیزات مختلف

چند بخش مختلف در رادیو وایرلس وجود دارد که برای استفاده از این تجهیزات شبکه، به آن نیاز پیدا خواهیم کرد.

مودم رادیویی

این مودم به کاربران اجازه می‌دهد که تا فاصله ده کیلومتر در شرایط آزمایشگاهی، اینترنت را جابجا کنند. این مودم‌ها که معمولاً آنتن یکپارچه هم دارند، برای شبکه‌های رادیویی خصوصی مناسبند. ارتفاع و نوع آنتن، حساسیت رادیو، فاصله بین دو منطقه، تعداد نقاط، توان خروجی رادیو و اجزای دیگر سیستم در انتخاب مودم تاثیرگذارند.

آنتن رادیو وایرلس

دستگاه‌های مختلفی هستند که به آنتن‌های مجزا نیاز دارند. فاصله‌های بین 10 تا 30 کیلومتر نیاز به چنین آنتن‌هایی دارند. خرید آنتن ارزان قیمت معمولاً کمکی به شما نمی‌کند. برای خرید آنتن، باید به شرایط جوی، عمر عملیاتی، نور خورشید و قابلیتی کار در باند فرکانسی را در نظر بگیرید. آنتن خوب، توان عملیاتی (دسی بل) نسبتاً بالایی دارد. با توجه به محیط، اگر نیاز به کنترل فشار باد است، آنتن باید چنین مزیتی داشته باشد.

روتر و اکسس پوینت

هر تجهیزات شبکه ای نیاز به روتر و اکسس پوینت مناسب خودش را دارد. در حقیقت ورودی اطلاعات از بیرون و انتقال دهنده به بخش‌های دیگر، همین روتر و اکسس پوینت هستند. برخی از اکسس پوینت‌ها برای فضاهای بزرگ مناسب نیستند و هنگام خرید باید به این نکته دقت کرد. یک روتر خوب، سرعت اینترنت دریافتی را تقویت می‌کند.

علی حیدری
ارسال دیدگاه