مودم فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

مودم فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

اینترنت پرسرعت یکی از نیازهای جدی امروز است. مودم فیبرنوری هم یکی از تجهیزاتی است که برای اتصال به اینترنت پرسرعت استفاده می‌شود و کاربردهای زیادی دارد. البته خود این مودم نیاز به تجهیزات مناسب و کابل‌های فیبر نوری دارد. در صورتی که به این تجهیزات دسترسی داشته باشید، به راحتی می‌توانید به اینترنت قوی و پرسرعت مورد نیاز خودتان دسترسی پیدا کنید.

کابل فیبر نوری از سمت مخابرات باید تامین بشود تا بتوانید با اتصال به آن، از مودم فیبر نوری استفاده کنید. سرعت این نوع اینترنت به نسبت دیگر اینترنت، بسیار بالاتر است و طرفداران بیشتری در بین کاربران دارد. این مودم پورت‌های مختلفی دارد تا بتواند کاربران بیشتری را تحت پوشش خودش قرار بدهد.

چرا فیبر نوری؟

سازنده‌های مودم فیبر نوری آن را به دو شکل مختلف ارائه می‌دهند که هر کدام کاربردهای خودشان را دارند. شباهت‌های زیادی بین این دو نوع هست که اگر به آنها دقت کنیم، می‌توانیم خرید بهتری انجام بدهیم. تفاوت‌های زیادی بین این دو مدل نیست ولی اگر نیاز خاصی هست که برای شما اهمیت دارد، به این تفاوت‌ها دقت کنید.

این مودم‌ها با استفاده از نیروی الکتریکی، آن را به انرژی نوری تبدیل می‌کند که با کابل و مودم فیبر نوری هماهنگی دارد. این اتصال در برابر اختلالات الکتریکی ایمن تر است و باعث ایجاد اتصال امن تر و مداوم تر می‌شود. پورت‌های متعددی روی دستگاه قرار دارد که اجازه می‌دهد به دستگاه‌هایی مثل تلویزیون، لپ تاپ، رایانه شخصی، گیرنده تلویزیون و دستگاه‌های مشابه متصل شود. سرعت بالایی که دارد، برای دیدن تصاویر تلویزیونی مناسب است.

انواع مودم فیبر نوری

اولین مودمی که از نوع فیبر نوری وارد بازار شد، به اسم ONT بود که مخفف کلمه Optical Network Terminal بود. این مودم برای مصارف خانگی و شرکت‌های کوچک تولید شده بود و به سادگی به انتهای کابل فیبر نوری متصل می‌شد. در نتیجه با تکمیل شدن تجهیزات بیرونی، این مودم به راحتی در دسترس قرار می‌گرفت.

نوع دوم، با نام ONU شناخته می‌شود که به جای کلمه ترمینال، از کلمه Unit در انتها استفاده شده است. همان طور که گفتیم شباهت‌های زیادی بین این دو مدل هست. به عنوان مثال هر دو در شبکه‌های GPON نصب و متصل می‌شوند و به کار می‌روند. هر دو را می‌توانیم برای مصارف خانگی استفاده کنیم.

همین که پورت‌های متعددی روی هر دو نوع مودم قرار دارد، کمک می‌کند که استفاده‌های آماتوری یا حرفه ای از آن داشته باشیم. البته با توجه به این که راه اندازی اینترنت فیبر نوری نیاز به تجهیزات گران قیمتی دارد، معمولاً کمتر توسط مبتدی‌ها استفاده نمی‌شود. همین نکته خودش گویای این نکته است که برای استفاده از این تجهیزات، نیاز به همراهی و مشاوره از یک تیم متخصص دارید.

اینترنت بی سیم

مانند بیشتر مودم‌های موجود در بازار، مودم فیبر نوری را در حالت بی سیم هم می‌شود استفاده کرد. با این که پورت‌های زیادی روی دستگاه پیدا می‌شود، اما مقدور نیست که تمام دستگاه‌ها را نزدیک به مودم قرار بدهیم. مثلاً نمی‌شود تلویزیون و لپ تاپ و رایانه‌های شخصی، همگی کنار هم باشند. این امکان وجود دارد که چند تا رایانه را در کنار همدیگر قرار بدهیم، اما برای استفاده بهینه از این مودم، بهتر است که از قابلیت بی سیم این مودم هم استفاده کنیم.

همین موضوع می‌تواند هزینه‌های استفاده از این مودم را بالا ببرد. در حالی که وقتی چنین هزینه‌هایی را متحمل می‌شویم، نیاز داریم که بتوانیم بیشترین بهره وری را از آن داشته باشیم. قابلیت بی‌سیم این اجازه را می‌دهد که ساده تر از این مودم اینترنت بگیریم و نیازهای بیشتری را با آن جواب بدهیم.

اتصال خود مودم فیبر نوری باید به سیم اصلی باشد. این موضوع را نمی‌توانیم حذف کنیم. اما برای استفاده کردن از آن نیاز نیست که تمام دستگاه‌ها از طریق سیم‌های اینترنت به آن متصل شوند. این مودم مانند وای‌فای داخلی عمل می‌کند و تمام دستگاه‌ها به آن متصل می‌شوند. با توجه به قابلیت بی‌سیم مودم فیبر نوری، اتصال از طریق سیم با این مودم اختیاری می‌شود.

دسترسی بالا و ایمن

در بعضی از مودم‌ها، اینترنت‌ها موقع تماس گرفتن با تلفن داخلی، دچار اختلال می‌شدند. یا حتی ممکن بود تلفن به حالت اشغال در بیاید. این موضوع در مورد مودم‌های قدیمی خیلی بیشتر نمود پیدا می‌کند.

مودم فیبر نوری نه تنها خط را اشغال نمی‌کند، بلکه در هنگام تماس هیچ اختلالی در شبکه اینترنت ایجاد نمی‌شود. این موضوع برای کسانی که تلفن شرکت یا دفترشان مدام زنگ می‌خورد اهمیت زیادی دارد. این شرکت‌ها معمولاً با توجه به گستره ارتباطی شان و هزینه‌هایی که می‌توانند انجام بدهند، نیاز دارند که تجهیزات خودشان را ارتقا بدهند. اینترنت فیبر نوری این امکان را می‌دهد که در خدمت رسانی و پاسخ دادن به نیاز مشتریان، سرعت عمل و دقت بیشتری داشته باشیم. این نوع اینترنت کمک می‌کند که استفاده‌های خانگی و شرکتی با کیفیت بهتری انجام بشود.

محصول مرتبط  راهنمایی‌های لازم قبل از خرید مودم ADSL

حتی همکارانی که به صورت فریلسنری یا دورکاری با شرکت‌های دیگر کار می‌کنند، نیاز دارند که بتوانند خدمات خودشان را به صورت آنلاین ارائه بدهند. این افراد باید بتوانند بهتر و سریع تر از یک شرکت خدماتشان را ارائه کنند، تا بتوانند با آنها رقابت کنند. دریافت و ارسال اطلاعات با سرعت بهتری باید انجام بشود تا بتوانند به کار خودشان ادامه بدهند و رضایت دو طرف جلب بشود.

با توجه به شیوع کرونا و استفاده بیشتر از اینترنت خانگی، مصرف اینترنت‌های خانگی معمولی نیز افزایش پیدا کرده و سرعت آنها نیز به مرور کمتر شده است. بنابراین نیاز است که به سمت مودم فیبر نوری و استفاده کم‌دردسرتر از اینترنت برویم.

ایمنی در برابر اختلالات الکترو مغناطیسی

گاهی پیش می‌آید که خراب شدن وضع هوا در دریافت اینترنت تاثیرگذار باشد. اختلالات الکترومغناطیس دیگری هم هستند که در سرعت دریافت اینترنت تاثیر دارند. مسئله آب و هوا اگر چه شوخی به نظر می‌رسد، اما گاهی در بین دلایلی هست که از آنها صحبت می‌کنیم.

کابل‌ها و تجهیزات قدیمی دریافت اینترنت، باتوجه به گسترده شدن استفاده از آنها، دیگر کارایی سابق را ندارند. بالا رفتن مصرف اینترنت در بین کاربران خانگی و شرکتی، باعث شده که سرعت مورد انتظار روز به روز کمتر بشود. با توجه به این که اتصالات فیبر نوری با دیگر اتصالات تداخل ندارد، در مورد عوامل فیزیکی و محیطی نگران نیستیم.

حتی اگر فاصله زیادی بین شبکه‌های انتقال داده وجود داشته باشد، اتصال به صورت امن و بدون توقف برقرار می‌شود. با ایجاد زیرساخت‌های مناسب، این اتصالات به خوبی شبکه را به فیبر نوری متصل می‌کنند.

ویژگی‌های دیگر

یکی از ویژگی‌های مهمی در که فیبر نوری وجود دارد، استفاده از IC‌های بسیار بزرگ است. این قطعه‌ها در یک مدار ساده جای گرفته اند و اتصال ایمن را فراهم می‌کنند. می‌توانیم به راحتی به این قطعات اعتماد کنیم که انرژی خیلی کمتری مصرف می‌کنند. در نتیجه دیرتر دچار استهلاک و خرابی می‌شوند و طول عمر بالاتری را تجربه می‌کنند.

استفاده از آن‌ها در هر شبکه ای به سادگی امکان پذیر است. به دیگر دستگاه‌ها فشاری وارد نمی‌کند. بنابراین کیفیت استفاده از دیگر دستگاه‌ها تغییری نمی‌کند. مصرف برق و انرژی پایین مودم فیبر نوری در مقابل اتصال ایمن و مداوم، جزو ویژگی‌هایی هستند که روی آن می‌توانیم حساب کنیم.

تفاوت با ADSL و VDSL

وقتی در مورد رضایت از خدمات اینترنت صحبت می‌کنیم، در مورد سرعت و میزان دسترسی آن حرف می‌زنیم. وقتی که سرعت دریافتی بالا باشد، کمتر قطع و وصل بشود و بتوانیم به طور مداوم از آن استفاده کنیم، رضایت بیشتری داریم. مودم‌های ADSL و VDSL آمده بودند که رضایت استفاده از اینترنت را بالاتر ببرند. تجهیزات و ابزارهای جدید، برای بالا بردن سرعت اینترنت تامین شده اند.

در بین انواع اینترنت، سیستم ADSL از همه ارزان تر است. این مدل نیازی به سیم کشی خاصی ندارد و با خطوط تلفن عادی هم قابل استفاده است. با توجه به این که سرعت اتصال آن وابسته به سیم کشی خانگی است، معمولاً رضایت بخش نیست. با این حال برای کاربران آماتور و کم مصرف گزینه مناسبی است. برای اتصال به این نوع اینترنت، سیم و کابل مسی که توسط مخابرات انجام شده کافی است.

اینترنت VDSL هم نیاز به کابل فیبر نوری دارد. برای استفاده از این نوع اینترنت، نیاز به سیم کشی فیبر نوری تا درون ساختمان نیست. اگر سیم کشی تا نزدیکی اولین جعبه تصیم رسیده باشد، می‌توانیم از این نوع اینترنت استفاده کنیم. اتصال از جعبه تقسیم تا خانه توسط سیم‌های مسی هم می‌تواند اتفاق بیافتد.

برای استافده از اینترنت فیبر نوری، لازم است که تا خود مودم سیم کشی فیبر نوری انجام شده باشد. در غیر این صورت نمی‌توانیم از این نوع مودم استفاده کنیم. وقتی چنین هزینه ای انجام می‌شود، لازم است که مودم مناسبی برای آن انتخاب کنیم.

مودم فیبر نوری را از چه برندی خرید کنیم؟

چند شرکت سازنده برای مودم فیبر نوری داریم. در بین آن‌ها، برند هواوی و فایبرهوم در ایران بیشتر شناخته شده است. مسئله ای که در مورد خرید مودم فیبر نوری وجود دارد، برند ان نیست. قبل از خرید حتماً باید به میزان مصرف و اتصالات لازم برای استفاده از این مدل اینترنت توجه کنیم.

وقتی که کاربران عادی برای خرید مودم فیبر نوری اقدام می‌کنند، باید به مشخصات فنی و نیازهایی که برطرف می‌کنند، توجه داشته باشند. مشکل اصلی از زمانی شروع می‌شود که تفاوت‌های بین مدل‌ها را نمی‌شناسیم. به عنوان مثال تفاوت بین نام‌های شبیه به هم مانند 8245h و 8245c و 8546m چه چیزی می‌تواند باشد؟

تفاوت این مدل‌ها در پورت‌های خروجی آن‌ها است. اگر خروجی‌های مختلف را نشناسید، ممکن است مودمی تهیه کنید که نیازهای شما را برطرف کند. چالش از همین لحظه شروع می‌شود. در مورد تعداد پورت‌های خروجی، نحوه استفاده و بقیه نیازهای خودتان، حتماً با مشاوران ما صحبت کنید.

علی حیدری
ارسال دیدگاه