مودم چی بخرم؟ راهکارهایی برای خرید مودم همراه یا ثابت

مودم چی بخرم؟

خرید مودم یا گوشی هوشمند، یکی از چالش‌های اصلی بازار است. خیلی از افراد تصمیم می‌گیرند به جای خرید مودم مناسب، گوش همراهشان را تبدیل به مودم کنند. هات‌اسپات گوشی خودش حکم اینترنت وای فای را دارد و چرا باید هزینه بیشتری برای مودم بکنیم؟ جالب است که این تفکر می‌تواند قاتل گوشی شما باشد و بعد از مدتی حس کنید که نه گوشی خوبی دارید، نه مودم مناسبی. کار به جایی می‌رسد که خرید گوشی جدید، هزینه بالاتری روی دست شما می‌گذارد. با خرید مودم، امنیت و توانایی و طول عمر گوشی هوشمند را بیشتر می‌کنیم.

مشکلات استفاده از هات اسپات گوشی

هات اسپات، قاتل باتری گوشی است. برای اتصال به اینترنت همراه گوشی، باید دستگاه را در نزدیکی قرار بدهیم و دستگاه‌های کمتری را به آن متصل کنیم.

هنگام صحبت کردن، حتماً اینترنت قطع می‌شود و تمام دستگاه‌هایی که به آن متصل بودند، از کار می‌افتند. سرعت اینترنت با گوشی خیلی کمتر است. طوری طراحی نشده است که بتواند به صورت طولانی مدت شبکه خوبی باشد. و مشکلات دیگری که می‌تواند به گوشی شما آسیب برساند.

امنیت را هم با این کار فدا می‌کنیم. معمولاً به راحتی هم قابل هک شدن هستند.

مودم‌ها قابلیت کنترل کردن میزان استفاده را دارند، اما گوشی‌های هوشمند برای این کار ساخته نشده اند و بنابراین برنامه‌ای هم برایش ندارند.

مشکلات مودم چیست؟

دلایل زیادی وجود دارند که هنوز استفاده از اینترنت گوشی را ترجیح می‌دهند. مودم‌های قدیمی با توجه به کیفیت و نوع کاربردشان، رقیب خوبی برای اینترنت همراه که نسل بعدی آنها بود نیستند. اگر کسی در آن زمان، هات اسپات گوشی اش را انتخاب کرده باشد، هنوز فکر می‌کند که مودم‌ها کیفیت سابقشان را دارند.

مودم‌های قدیمی، قطع و وصلی‌های زیادی داشتند. یعنی ممکن بود که هنگام استفاده، اینترنت قطع بشود. این مشکلات باعث می‌شد که همان لحظه از هات اسپات گوشی استفاده کنیم و احتمالاً ماه بعد هم دیگر اپراتور را شارژ نکنیم.

دلیل دوم، احتمال هک شدن مودم توسط همسایه‌ها بود. با توجه به توانایی مودم‌های جدید، امکان هک شدن در آنها کمتر شده است. گوشی‌های همراه، نشان می‌دهد که چند نفر به اینترنت گوشی متصل شده اند. مودم‌های جدید هم تا حدی از این امکانات بهره می‌برند. وقتی چنین رقیبی هست، امکانات مرتبط هم برایشان طراحی شده است.

سیم کشی ساختمان و مشکلات قرار گرفتن خانه در مکانی که آنتن‌دهی اینترنت همراه کمتر است، از مهم‌ترین دلایل دیگری است که افراد را به سمت استفاده از اینترنت گوشی تلفنشان می‌فرستد.

سوال‌های اصلی قبل از خرید مودم

قبل از خرید مودم همراه یا دسکتاپ، باید شرایط هر کدام را در کنار شرایط خودتان در نظر بگیرید. این که کجا زندگی می‌کنید، وضعیت آنتن‌دهی چه طور است، وضعیت سیم‌کشی ساختمان چه طور؟ مدت زمانی که در خانه هستید بیشتر است یا در محل کار. و آیا میزان مصرف شما به اندازه بسته‌های اینترنت اپراتورهای تلفن همراه هست یا نه؟ اگر جواب شما به این سوال مثبت باشد، یعنی بهتر است به خرید مودم فکر کنید.

مودم همراه یا ثابت؟

برای جواب دادن به این سوال، باید وضعیت سیم کشی ساختمان، مدت حضور در خانه و میزان استفاده را در نظر بگیریم. اگر کسانی هستند که از مودم خانگی استفاده می‌کنند، گزینه مودم ثابت بهتر است. مصرف این افراد به اندازه ای هست که به مودم نیاز داشته باشند.

اگر وضعیت سیم کشی ساختمان به شکلی باشد که بتوانید از بالاترین میزان سرعت مودم استفاده کنید، مودم ثابت گزینه مناسبی است. معمولاً اپراتورهای اینترنت خانگی، در مورد این موضوع کاری نمی‌توانند بکنند. آن‌ها می‌توانند اینترنت را جلوی در خانه شما برسانند. قدیمی بودن سیم کشی، مشکلات قطعی وصلی مودم را به وجود می‌آورد که به مرور زمان، خسته‌کننده خواهد شد.

اگر توانایی تعویض سیم‌کشی خانه را دارید، چنین مودمی به کار می‌آید. در غیر این صورت، اگر آنتن دهی خانه خوب باشد، استفاده از مودم همراه در خانه بهتر است.

بدون آنتن یا با آنتن

این ویژگی در هر دو نوع مودم همراه یا ثابت وجود دارد. مودم روترهای ثابت و مودم‌های همراه، می‌توانند آنتن داشته باشند یا نداشته باشند. البته مودم‌هایی هم هستند که قابلیت نصب آنتن را دارند و قابل جدا شدن هستند. این آنتن‌ها، کمک بزرگی برای مناطق با آنتن‌دهی ضعیف هستند که میزانشان هم کم نیست. هر جا ممکن است با آنتن‌دهی ضعیف در بعضی نقطه‌ها مواجه بشویم و آن جاست که اهمیت آنتن خودش را نشان می‌دهد.

مودم‌های دیگری هم هستند که آنتن روی خودشان نصب نشده و برای نصب آنتن، از خارج خانه هم می‌توانیم استفاده کنیم. آنتن را جایی بیرون از ساختمان، مثل سقف بالکن یا حیاط قرار می‌دهیم تا از آنتن‌دهی این نقطه‌ها استفاده کنیم.

همراه با TD-LTE یا بدون TD-LTE؟

مودم‌های همراه با TD-LTE طرفدارهای بیشتری دارد. نسبت به آنتن‌های موبایل، کارآیی خیلی بیشتری دارند و تفاوتشان را به خوبی می‌توان دید. هزینه آنها هم نسبت به بسته‌های اینترنت موبایل مقرون به صرفه تر است. بعضی از این مودم‌ها از 4G و LTE پشتیبانی می‌کنند و بعضی‌ها هم فقط همان LTE را دارند. بستگی به شما دارد که چه‌قدر به آنتن‌دهی و سرعت بالا نیاز دارد. این مودم‌ها بیشتر به کار شما می‌آیند.

چرا مودم همراه بخریم؟

اولین گزینه برای استفاده از اینترنت در فضای باز، همیشه گوشی همراه بوده. یعنی حتی اگر مودم همراه هم داشته باشیم، کارهای ضروری را با همین گوشی انجام می‌دهیم. اما وقتی در جایی ثابت شدیم که امکان استفاده از مودم وجود داشته باشد، ماجرا کمی فرق می‌کند. دسترسی شبانه روزی به اینترنت تلفن همراه، آسیب‌های بیشتری به گوشی خواهد زد.

محصول مرتبط  رنگ بندی کابل شبکه و استانداردهای آن

عیب گوشی هوشمند این است که سرعت دلخواه شما را نمی‌دهد، نسبت به مودم وای‌فای و روتر شارژ بیشتری مصرف می‌کند و عمر باتری گوشی را پایین می‌آورد.

وزن و اندازه پایین

اگر گوشی تلفن همراه را به خاطر اندازه‌اش تبدیل به مودم می‌کنیم، باید بگوییم مودم‌های همراه کوچک هم داریم. قابلیت شارژ دارند، به راحتی اینترنت را تامین می‌کنند و به گوشی شما هم فشار نمی‌آورند. حتی می‌توانید اینترنت همراه را خاموش کنید و فقط از مودم استفاده کنید.

امنیت اطلاعات

امنیت با مودم‌های همراه بیشتر به دست می‌آید تا گوشی‌های هوشمند. تمام مودم‌ها به گزینه فایروال مجهز شده اند تا بتوانند دسترسی‌های ناامن را مدیریت کنند. اینترنت‌های عمومی شاید گزینه بهتری باشند، اما معمولاً امنیت اطلاعات شما را به خطر می‌اندازند.

قابل شارژ

مشکل مودم‌های ثابت، نیازمند بودن آنها به برق شهری است. یک مودم همراه را می‌توان شارژ کرد و بدون نیاز به برق، اینترنت را با همان سرعت قبلی تامین کنند. باتری کمتری مصرف می‌کنند و مدت زمان بیشتری می‌توانیم روی اینترنت آنها حساب کنیم.

مشکلات مودم همراه

چند مشکل عمده در مورد مودم‌های همراه وجود دارد که مودم‌های ثابت را در برتری قرار می‌دهد. امکان آسیب دیدگی مودم‌های همراه، یکی از بزرگترین نکته‌هایی است که باید در نظر بگیریم. مودم‌های ثابت را معمولاً در محلی امن قرار می‌دهند و مشکلی برایش به وجود نمی‌آید. اما در هنگام جابجایی و نصب دوباره، ممکن است آسیب‌هایی به مودم همراه وارد شود

پیش می‌آید که کیفیت بسته‌های مودم همراه نسبت به کیفیت سرویس گوشی‌های هوشمند چندان تفاوتی نداشته باشد. در مقابل قیمتشان هم تفاوت چشمگیری ندارد. اگر مدت زمان زیادی نیاز به استفاده از مودم همراه ندارید، اینترنت گوشی هوشمند به صرفه تر است. با این حال بهتر است برای طول عمر باتری گوشی، از مودم همراه استفاده کنیم.

در بعضی مدل‌ها، وای فای ضعیف تری نسبت به مودم ثابت ارائه می‌دهند. این نکته بستگی به انتخاب شما از مودم دارد.

انواع مودم همراه

سه مدل کلی در مودم‌های همراه است که می‌توانید در بین انها انتخاب کنید.

یک) مودم همراه و قابل حمل در کیف و جیب

دو) مودم سیم کارت خور رومیزی با یک یا چند پورت LAN

سه) دانگل سیم کارت خور که دارای پورت USB است.

برای این مورد، نیاز به خرید سیم کارت متناسب نیز هستید. به طور کلی استفاده از اینترنت نیاز به خدمات مخابرات دارد. بنابراین در مودم‌های همراه، حتماً باید اتصال به شبکه مخابراتی ایجاد شود.

مودم همراه و قابل حمل، معمولاً وابسته به نوع سیم کارت، کیفیت متفاوتی را ارائه می‌کند. اپراتورهای اینترنت همراه، سیم‌کارت‌هایی متناسب با مودم نیز ارائه می‌کنند. آنتن دهی این نوع مودم‌ها بستگی به سیم‌کارت انتخابی و نقطه جغرافیایی دارد.

مودم‌های رومیزی همراه، اندازه بزرگتری دارند و نیاز به برق شهری پیدا می‌کنند. مانند یک مودم ثابت عمل می‌کنند، با این تفاوت که نیاز به اتصال به تلفن ثابت ندارند. در نتیجه قابلیت جابجایی دارند. امکان اتصال آنتن روی بعضی مدل‌ها نیز وجود دارد.

مودم‌های دانگل به یک پورت USB متصل می‌شوند و اینترنت را برای همان یک دستگاه تامین می‌کنند. خیلی راحت توی جیب جا می‌گیرند و جابجا می‌شوند.

چرا مودم ثابت بخریم

پورت‌های شبکه روی مودم‌های ثابت قرار دارند و برای شبکه بندی، گزینه مناسب تری هستند. مخصوصاً اگر نیاز باشد که سیستم‌های زیادی را با آن شبکه کنیم. بسته‌های ارزان تری نسبت به مودم‌های همراه دارند و در مقابل کیفیت مناسب‌تری ارائه می‌دهند. اگر در محل مناسبی قرار بگیرد، حتماً برای خدمات اینترنت، کیفیت بهتری نشان خواهد داد.

مشکلات مربوط به باتری و آسیب دیدگی را در مودم ثابت نداریم. اما به همان میزان، باید حتماً به برق شهری متصل بشود.

برای بعضی از فعالیت‌ها، چاره ای جز استفاده از مودم ثابت نداریم. از جمله مواردی مثل دوربین مدار بسته، ماینینگ یا فعالیت‌های دیگری مثل شبکه سازی. این کاربرد فقط در دسترس مودم ثابت است.

پورت‌های شبکه بیشتری روی این نوع مودم نصب می‌شود. دانگل اینترنت جیبی که نوعی مودم همراه به حساب می‌آید، فقط برای یک نفر امکان ارائه اینترنت را دارد. این دانگل به لپ تاپ متصل می‌شود و همان دستگاه را پشتیبانی می‌کند.

باتری‌های مودم همراه، دارای ظرفیت‌های مشخصی هستند. اگر مودم همراه، امکان اتصال به برق شهری را نداشته باشد، با خراب شدن باتری عملاً باید آن را دور انداخت.

انواع مودم ثابت

سه مدل کلی برای مودم‌های ثابت وجود دارند. مدل‌های ADSL، VDSL و فیبر نوری. هر کدام از این سه مدل، مزیت خودشان را دارند.

مدل ADSL ، اولین نوع مودم‌ها به حساب می‌آیند. کیفیت خدمات آنها به نسبت زمان ارائه، بهترین بود. با گذشت زمان، مدل‌های ADSL2 و ADSL2+ و VDSL جایگزین مودم‌های اولیه شده اند.

بیشتر مودم‌هایی که در بازار ایران پیدا می‌کنید، ترکیبی از هر دو کیفیت ADSL و VDSL هستند. مدل‌های پیشرفته‌تر، کیفیت بهتری را ارائه می‌کنند. سرعت آپلود ADSL پایین تر است و برای کسب و کارها مفید نیست. مشکل این نوع مودم‌ها هم در سرعت آپلود آنهاست.

مدل VDSL سرعت اپلود و دانلود خیلی بالاتری را نسبت به تمام مدل‌های ADSL پشتیبانی می‌کند. برای مصارف خانگی و مشاغل گزینه مناسب تری است. سرعت خیلی بالاتری را ارائه می‌کند و تکنولوژی بالاتری دارد.

مدل فیبر نوری نیز با فناوری و گسترش زیرساخت‌های ارتباطی، اراده می‌شود. مودم‌های فیبر نوری برای مناسب مصرف خانگی، مجتمع‌های مسکونی و اداری توصیه می‌شود. اگر تا ورودی ساختمان مجهر به فیبر نوری باشند، از این نوع مدل می‌شود استفاده کرد. این مدل را معمولاً خارج از ساختمان‌ها نصب می‌کنند.

علی حیدری
ارسال دیدگاه