رادیو وایرلس: پوینت تو پوینت و پوینت تو مالتی پوینت

رادیو وایرلس: پوینت تو پوینت و پوینت تو مالتی پوینت

انتقال امواج اینترنت در فاصله‌های کوتاه را از طریق امکانات معمولی امکان پذیر است. اما وقتی فاصله بین دو نقطه بالا می‌رود، نیاز به تجهیزاتی داریم که بتوانیم ارتباط به اینترنت را حفظ کنیم. منظور از لینک وایرلس، ارتباط دو نقطه دور از همدیگر است که از طریق اتصالات رادیو وایرلس است. در مراکزی که کاربرهای زیادی حضور دارند و شلوغ به حساب می‌آیند، اتصال پوینت تو پوینت یا پوینت تو مالتی پوینت، باعث می‌شود که اینترنت را با پهنای باندی بیشتری منتقل کنیم.

رادیو وایرلس کمک می کند که اینترنت را مسافت های طولانی را بدون هزینه های سرسام آور، منتقل کنیم. فرکانس و امواج با توجه مسافت و محیطی که قرار است پوشش بدهیم، در انتخاب رادیو تاثیرگذار است.

نقش آن در کیفیت اینترنت

اینترنت باکیفیت، نیاز شرکت‌هایی است که به طور آنلاین با دیگر شرکت‌ها در ارتباط هستند. کیفیت اینترنت‌های ADSL آن قدری نیست که نیاز شرکت‌ها را برطرف کند. اینترنت فیبر نوری هم برای همه در دسترس نیست و نیاز به زیرساخت‌های زیادی دارد که هنوز ایجاد نشده است. در نتیجه، باید به سمت اینترنت‌های وایرلس رفت که می‌توانند پهنای باند بهتری را حمایت کنند.

این رادیوها می‌توانند اینترنت را به فاصله‌های دورتری برسانند. قدرت و توانایی هر کدام از این رادیوها، با توجه به فاصله و شرایط ساختمان‌ها می‌تواند متفاوت باشد. رادیوهای قوی تری هستند که فاصله‌های 30 کیلومتری را هم حمایت می‌کنند. همه اینها بستگی به تعداد کاربر، ازدحام منطقه و نکته‌های دیگر دارد.

چرا رادیو وایرلس

در مساحت‌های بزرگ یا فاصله‌های بسیار طولانی، به صرفه نیست که برای انتقال اطلاعات از تجهیزات سیم کشی استفاده کنیم. در شهرهای بزرگ و صنعتی، این نوع اتصال مقرون به صرفه تر است. اگر ازدحام کاربر بالا باشد، اتصال پوینت تو پوینت گزینه بهتری است. در این روش، اتصال پایداری خواهیم داشت. رادیو وایرلس در حقیقت فرکانس‌های رادیویی هستند که از طریق رادیو بین دو مرکز منتقل می‌شوند.

انتقال نقطه به نقطه یا چند نقطه

امکان جابه جایی دیتا در فاصله‌های طولانی، نیاز به تجهیزات رادیو وایرلس دارد. این انتقال می‌تواند بین دو نقطه (PTP) یا چند نقطه (PTMP) باشد. این تجهیزات در حالت عادی دارای آنتن یکپارچه هستند که به SXT شناخته می‌شوند. در غیر این صورت، لازم است که در کنار اتصالات، آنتن جداگانه هم تهیه بشود که به Natmetal معروف است.

رادیو وایرلس را همراه با آنتن مناسب جداگانه یا به همراه آنتن خریداری کرد. رادیو وایرلس این توانایی را دارد که نزدیک به 300 مگابیت و در فاصله‌های ده کیلومتری، دیتا را انتقال بدهد. مسئله در مورد اتصال از یک نقطه به نقطه یا نقاط دیگر است. اگر این اتصال به یک نقطه واحد ایجاد شود، به آن پوینت تو پوینت PTP می‌گویند و اگر اتصال به نقطه‌های بیشتری نیاز باشد، به پوینت تو مالتی پوینت PTMP می‌شناسند.

مزایای استفاده از رادیو وایرلس

وقتی صحبت از اتصال اینترنت می‌شود، نیاز به تجهیزات مخابراتی داریم. این تجهیزات برای انتقال امواج نیاز به سیم کشی و ایجاد دکل‌های ارتباطی دارند که رادیو وایرلس، یکی از این تجهیزات پیشرفته مخابراتی است. مزیت استفاده از این تجهیزات، مقرون به صرفه بودن این روش است. هزینه کابل کشی و انتقال دیتا در این مسافت‌ها، معمولاً خیلی بیشتر از انتقال رادیویی فرکانس است.

محصول مرتبط  تفاوت روترهای تک باند، دو باند و سه باند

انعطاف پذیری هم مزیت دیگر این روش است. به طوری که با اضافه شدن یک نقطه جدید، نیازی به هزینه ای جداگانه بابت کابل کشی و راه اندازی نیست. از آنجا که تجهیزات بی سیم هستند، به راحتی می‌توان نقطه‌های دورتر را هم به محدوده اینترنت اضافه کرد. محدودیت مکانی و زمانی برای رادیو وایرلس وجود ندارد و به راحتی پیاده سازی می‌شود.

تفاوت‌ها در انتخاب رادیو وایرلس

قبل از این که تلفن را بردارید و رادیو وایرلس را سفارش بدهید، چند تا نکته را باید خوب در نظر بگیرید. اینها، نکاتی هستند که مشاوران از شما خواهند پرسید و بهتر است برایشان آماده باشید.

بررسی قدرت انتن دهی

مسئله اصلی این است که با توجه به مسافت و محیطی که قرار است انتن دهی بشود. رادیو وایرلس‌ها با همدیگر متفاوت هستند. اگر نیاز به آنتن دهی در فضای بزرگتری باشد، باید از رادیوهایی استفاده کنید که آنتن آنها جداگانه نصب می‌شوند. رادیو وایرلس Natmetal گزینه مناسبی برای فواصل دور است.

مشخصات پردازنده رادیو

با توجه به حجم انتقال دیتا، باید روی پردازنده رادیو حساس باشید. هر چه قدر که شبکه بزرگتر باشد، پردازش بیشتری نیاز خواهد بود و در نتیجه نیاز به رادیوی قوی تری دارید. قدرت سخت افزاری به شما کمک می‌کند که اطلاعات را در حجم بالاتری منتقل کنید.

مسافت تحت پوشش

مسافت‌هایی که زیر ده کیلومتر مربع هستند، دغدغه زیادی در مورد انتقال دیتا ندارند. رادیو وایرلس با آنتن یکپارچه می‌تواند برای چنین فضایی کاملاً مناسب باشد. اما وقتی مسافت از ده کیلومتر بالاتر می‌رود، نیاز به رادیو وایرلس با قدرت بیشتر داریم.

پهنای باند مورد نیاز

بعد از در نظر گرفتن مسافت تحت پوشش، باید به پهنای باند توجه کنیم. این عددها در مورد نرخ انتقال 300 مگابیت بر ثانیه، و فاصله ده تا سی کیلومتری در محیط آزمایشگاهی به دست آمده اند. پس اگر قرار است در فضا و شرایط واقعی از آنها استفاده کنیم، باید روی معیارهای کمتری حساب کنیم.

آنتن رادیو وایرلس

انتخاب خود آنتن هم راهکارهایی دارد که باید به آن فکر کنیم. خود آنتن می‌تواند برد فرکانس‌ها را تا حد زیادی بالا ببرد. اما نمی‌توانیم از آنتن 5 گیگاهرتزی برای رادیویی استفاده کنیم که 2.4 گیگاهرتز را پشتیبانی می‌کند. پهنای باند مورد نظر و فاصله دو نقطه یا چند نقطه در انتخاب آنتن تاثیرگذار است.

در شهر تهران یا شهرهای بزرگ که شلوغی فرکانس و امواج داریم، باید به نوع آنتن بیشتر دقت کنید. مسافت در چنین شرایطی باید کمتر باشد تا بتوانیم بیشترین دریافتی را داشته باشیم.

انتخاب رادیو وایرلس

رادیو وایرلس کمک می‌کند که اتصال اینترنت بین دو نقطه کاملاً دور از هم، با هزینه ای مناسب انجام بشود. انتخاب رادیو وایرلس به مسافت بین دو نقطه، پهنای باند مورد نیاز، تعداد کاربران و میزان حجم انتقال اطلاعات وابسته است. گاهی با وجود مسافت دورتر، نیاز به رادیوی قوی تری نداریم و برعکس.

قبل از سفارش رادیو وایرلس نقطه به نقطه PTP یا نقطه به چند نقطه PTMP که به point to point و Point to multi point شناخته می‌شوند، این موارد را بررسی کنید. انتقال فرکانس از طریق رادیو وایرلس، هزینه‌های خیلی کمتری نسبت به کابل کشی فیزیکی خواهد داشت.

علی حیدری
ارسال دیدگاه