مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری و نحوه استعلام فیبرنوری مخابرات 1403

مناطق تحت پوشش اینترنت فیبرنوری و چگونگی درخواست اینترنت فیبر نوری + هزینه در سال ۱۴۰۲

مناطق تحت پوشش اینترنت فیبرنوری به مناطقی گفته می‌شود که از طریق شبکه فیبر نوری یا (Fiber to the Home)FTTH به اینترنت متصل می‌شوند. استفاده از این فناوری پیشرفته روز به روز در حال افزایش  است. این تکنولوژی عملکرد بسیار بالاتر، پهنای باند بیشتر، کیفیت بیشتر و سرعت انتقال داده‌های بالاتری را در مقایسه با تکنولوژی‌های قدیمی‌ مانند کابل‌های مسی و کابل کواکسیال در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در نوشته های مودم فیبرنوری چیست و چه کاربردی دارد به طور کامل دررابطه با مودم های فیبرنوری صحبت کرده ایم، همچنین در مورد تفاوت مودم های فیبرنوری و adsl , vdsl نیز قبلا نوشته ای به شکل کامل اختصاص داده ایم.  بنابراین شناخت مناطقی که تحت پوشش فیبر نوری هستند بسیار مهم است زیرا مزایای بسیاری را برای افراد و سازمان‌ها به همراه دارد. علاوه بر مواردی که اشاره شد امنیت بیشتر در مقابل نفوذ و تداخل سیگنال‌ها، ارتباطات طولانی مدت و پایدار و انتقال داده برای فواصل طولانی از مزایای دیگر فیبر نوری هستند. شناخت مناطق تحت پوشش فیبر نوری به افراد، سازمان‌ها و شرکت‌ها کمک می‌کند که از مزایا و فواید فیبر نوری بهره‌مند شوند.

فهرست مطالب

کدام مناطق تهران اینترنت فیبر نوری دارند؟

در حال حاضر، بیشتر مناطق شهر تهران تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار دارند اما خلأهایی نیز وجود دارد. تعداد مناطق تحت پوشش اینترنت فیبرنوری در تهران درحال افزایش است و شرکت‌های مختلفی مانند مخابرات ایران، مبین نت، آسیاتک، شاتل، صبانت، رایتل، ایرانسل و… اینترنت پرسرعت فیبر نوری را ارائه می‌دهند. برای اطلاع از مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری در شهر تهران از طریق روش‌های گفته در زیر استعلام بگیرید.

کدام شهرهای ایران دارای اینترنت فیبر نوری هستند؟

در حال حاضر ۲۵ استان از ۳۱ استان کشور جزو مناطق تحت پوشش اینترنت فیبرنوری هستند که اپراتورهای مختلفی این خدمات را ارائه می‌دهند. برخی از این اپراتورها نیز تعهد داده‌اند که تا پایان سال ۱۴۰۳ این سرویس را به کاربران ارائه بدهند. بنابراین برای اطلاع از مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری یا زمان ایجاد پوشش می‌توانید با مخابرات (شماره تلفن ۲۰۲۰) تماس بگرید یا از اپراتور ارائه‌دهنده بپرسید.

آیا در محله ما بستر فیبر نوری وجود دارد؟ آیا می‌توانم از سرویس اینترنت فیبر نوری و FTTH استفاده کنم؟

آیا در محله ما بستر فیبر نوری وجود دارد؟ آیا می‌توانم از سرویس اینترنت فیبر نوری و FTTH استفاده کنم؟

در رابطه با این موضوع توضیحات لازم درباره‌ی استعلام مناطق تحت پوشش و روش‌های استعلام آن ارائه شد. یکی دیگر از راه‌های تشخیص این مسئله باکس فیبر نوری است. در صورتی که باکس فیبر نوری را در محله خود مشاهده کردید این به معنای ارائه این تکنولوژی و کابل کشی آن در محله شما است و می‌توانید از خدمات مرتبط با آن استفاده کنید.

نحوه استعلام مناطق تحت پوشش اینترنت فیبرنوری

نحوه استعلام مناطق تحت پوشش شبکه فیبر نوری

متأسفانه اینترنت فیبر نوری در تمام مناطق کشور ما پوشش داده نمی‌شود و به همین دلیل قبل از هر گونه اقدامی برای دریافت اینترنت فیبر نوری و خرید تجهیزات آن مانند مودم فیبر نوری باید مطمئن شوید که این تکنولوژی در منطقه شما پوشش داده می‌شود یا نه. برای استعلام مناطق تحت پوشش می‌توانید از طریق یکی از چهار راه زیر اقدام کنید.

تماس با شماره ۲۰۲۰:

از طریق تماس با شماره ۲۰۲۰ (پشتیبانی اینترنت) و با دنبال کردن مراحل گفته شده و ارتباط با کارشناسان می‌توانید اطمینان پیدا کنید که منطقه شما تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفته است یا خیر.

مراجعه به پرتال مخابرات:

با مراجعه به سایت پرتال مخابرات و با استفاده از شماره تلفن ثابت و آدرس خود می‌توانید استعلام بگیرید.

مراجعه حضوری به مخابرات منطقه:

با مراجعه حضوری به مخابرات منطقه خود می‌توانید از تحت پوشش بودن محل زندگی خود و سایر موارد اطلاع پیدا کنید و سؤالات خود را از کارشناسان بپرسید.

مراجعه به سایت iranfttx.ir:

با مراجعه به سایت iranfttx.ir و وارد کردن کد پستی یا آدرس منزل یا محل کار خود می‌توانید از پوشش‌ اینترنت فیبر نوری اطلاع پیدا کنید. روش استعلام به کمک این روش را در ادامه به طور کامل توضیح داده‌ایم.

سامانه اعلام مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری

مراحل استعلام مناطق تحت پوشش اینترنت فیبر نوری را به شکل زیر انجام دهید تا از پوشش اینترنت فیبر نوری محل سکونت یا محل کار خود یا تعهد ایجاد پوشش توسط اپراتورها اطلاع پیدا کنید.

محصول مرتبط  رنگ بندی کابل شبکه و استانداردهای آن

مرحله اول) وارد سایت iranfttx.ir شوید.

مرحله دوم) بر روی گزینه ″وضعیت پوشش″ کلیک کنید.

مرحله سوم) در صفحه باز شده کد امنیتی را وارد کنید و بر روی علامت > کلیک کنید.

مرحله چهارم) در صفحه پیش رو در بخش آدرس / کدپستی اطلاعات محل زندگی یا محل کار خود را وارد کنید.

مرحله پنجم) در بخش ″وضعیت پوشش در موقعیت انتخاب شده″ می‌توانید وضعیت پوشش‌دهی اینترنت فیبر نوری محل زندگی / محل کار خود را مشاهده کنید.

با کلیک بر روی گزینه‌های «تعهد ایجاد پوشش»، «دارای پوشش» و «درخواست پوشش» نیز می‌توانید وضعیت موجود  هر یک را بر روی نقشه مشاهده کنید.

نحوه در خواست اینترنت فیبر نوری برای منزل

برای درخواست اینترنت فیبر نوری باید ابتدا استعلام بگیرید و از این موضوع اطلاع پیدا کنید که آیا منطقه محل کار یا محل سکونت شما جز مناطق تحت پوشش اینترنت فیبرنوری قرار دارد یا خیر؟ در صورتی که منطقه محل سکونت / محل کار شما تحت پوشش شبکه فیبر نوری نبود باید منتظر بمانید تا زیرساخت‌های لازم فیبر نوری ایجاد شوند. در صورتی که محل سکونت شما تحت پوشش فیبر نوری قرار دارد نحوه درخواست اینترنت فیبر نوری از طریق روش‌های آنلاین، تماس تلفنی و مراجعه حضوری امکان‌پذیر است. بنابراین از طریق تماس با شماره ۲۰۲۰ یا مراجعه حضوری به نزدیک‌ترین مرکز مخابرات یا دفتر امور مشترکین می‌توانید درخواست خود را ثبت کنید. همچنین می‌توانید از طریق مراجعه به سایت شرکت مخابرات استان یا سایر ارائه‌دهنگان اینترنت منطقه خود و تکمیل فرم مربوطه درخواست سرویس اینترنت فیبر نوری خود را ثبت کنید.

هزینه نصب فیبر نوری برای منزل

هزینه نصب فیبر نوری یکی از دغدغه‌های مهم کاربران است که به دلیل عدم اطلاع کافی از آن، بسیاری از افراد اقدامی برای استعلام یا دریافت اینترنت تانوما انجام نمی‌دهند. تانوما در واقع همان نام تجاری اینترنت فیبر نوری است که توسط شرکت مخابرات ایران ارائه می‌شود. هزینه فیبر نوری برای منازل به عوامل مختلفی مانند فراهم کردن زیرساخت‌ها، کابل کشی، مودم فیبر نوری، ارائه‌دهنده سرویس، شهر و منطقه محل زندگی، متراژ ساختمان، تعداد واحد‌های استفاده کننده از فیبر نوری و بسته اینترنتی بستگی دارد. در این میان برخی از ارائه‌دهندگان، در طرح‌های ویژه‌ خود برخی از خدمات نصب و راه‌اندازی اینترنت فیبر نوری را به‌ صورت رایگان ارائه می‌دهند. هزینه کابل کشی فیبر نوری برای هر ۱۰ متر حدود ۴۰۰ هزار تومان و هزینه خرید مودم فیبر نوری از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار (۱,۵۰۰,۰۰۰) تومان به بالا است.

مودم‌های فیبر نوری در مدل‌ها و با امکانات و قابلیت‌های متفاوتی تولید و عرضه شده‌اند که به همین دلیل قیمت‌های مختلفی دارند. با بررسی آن‌ها و بر اساس نیاز خود می‌توانید بهترین مودم فیبر نوری جدید موجود در بازار را خریداری کنید. هزینه‌های مرتبط با مودم و کابل‌کشی را تنها یکبار می‌پردازید اما برای خرید بسته اینترنتی لازم است به صورت ماهانه یا سالانه بر اساس میزان ترافیک مصرفی خود مبلغی را بپردازید. پرداخت هزینه سرویس تانوما به دو شیوه پس پرداخت (اقساطی) یا پیش پرداخت اقدام است. در روش اقساطی هزینه این سرویس به قبض تلفن اضافه می‌شود و در روش پیش پرداخت هزینه آن را هنگام ثبت نام پرداخت می‌کنید. به طور کلی هزینه نصب، راه‌اندازی و خرید مودم و خرید بسته اینترنتی فیبر نوری نسبت به سایر سرویس‌ها بالاتر است.

 

فراگرام

فروشگاه فراگرام یک فروشگاه معتبر در زمینه فروش تجهیزات شبکه است. فروشگاه فراگرام مجموعه گسترده‌ای از محصولات شبکه مانند مودم‌ها، روتر.ها، سوئیچ‌ها و … را ارائه می‌دهد. با استفاده از مودم‌ها و تجهیزات شبکه قوی و باکیفیت می‌توانید از سرویس فیبر نوری به بهترین شکل استفاده کنید. فروشگاه فراگرام کلیه این تجهیزات را از برندهای معتبر و قابل اعتماد به شما عزیزان ارائه می‌دهد تا شبکه‌ی خود را بهبود دهید و از سرعت بالا و پایداری عالی اینترنت فیبر نوری بهره‌مند شوید.

نیلوفر زندی
ارسال دیدگاه